Verhage & van der Laan centrum Arbeid & Gezondheid

Arbeidsdeskundig onderzoek

Het arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek is noodzakelijk wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid waarbij duidelijk dient te worden gemaakt of terugkeer naar het eigen werk nog mogelijk is, of dat onderzocht moet worden of er andere functies binnen de organisatie beschikbaar zijn die passen bij de belastbaarheid van de medewerker of zelfs functies buiten de eigen organisatie.
De arbeidsdeskundige bepaalt met de informatie van de bedrijfsarts wat de medewerker nog aankan, waar mogelijkheden beschikbaar zijn die passen bij de medewerker en aan welke wet- en regelgeving voldaan moet worden.

Veelal wordt er in ieder geval een arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd na 1 jaar arbeidsongeschiktheid. 

U hoeft het arbeidsdeskundig onderzoek niet verplicht uit te laten voeren door uw eigen arbodienst. De arbeidsdeskundige van Verhage & van der Laan CAG heeft veel ervaring met de aanpak van complexe en langdurige verzuimtrajecten en kent de UWV procedures vanwege zijn werkervaring binnen het UWV door en door.

Met de inzet van onze arbeidsdeskundige beschikt u over een gedegen en professioneel onderzoek met een heldere rapportage. 

Om de kosten niet onnodig op te laten lopen zal de arbeidsdeskundige beoordelen of een arbeidsdeskundig onderzoek noodzakelijk is of misschien een arbeidsdeskundige scan.

Naast het arbeidsdeskundig onderzoek beschikt onze arbeidsdeskundige ook over veel kennis met betrekking tot sociale wet- en regelgeving. U kunt hem dus ook op uurtarief ( 154,80 euro per uur) inzetten om uw complexe verzuimvraagstukken voor te leggen.

Vraag hier een offerte voor arbeidsdeskundig onderzoek aan of stuur een email aan onze arbeidsdeskundige Eric Vos, eric@verhage-vanderlaan.nl.